З першим снігом нас!
вівторок, 3 грудня 2019 р.
понеділок, 2 грудня 2019 р.
четвер, 21 листопада 2019 р.
Упродовж 20-21
листопада разом з ученицею 10 класу Тимошенко Оленою брали участь у Х обласній краєзнавчій конференції «Полтавщина
– земля моя свята», де представляли роботу «І воскреснув
зруйнований храм: з дослідження відродження Свято-Успенської церкви с. Абазівка».
Приємно, що наша робота не
тільки отримала схвальні відгуки організаторів, а й була надрукована у збірнику кращих матеріалів
конференції.
Проте ми
не зупиняємось на досягнутому. Наше
дослідження продовжиться і в наступному році
четвер, 14 листопада 2019 р.
Про
ще один цікавий проект хочемо розповісти - Christmas card
exchange / „Merry Christmas in different language“.
Завдання
проекту: Кожна
школа надсилає 2 різдвяні листівки,
зроблені дітьми .На листівках має бути написано "з Різдвом Христовим"
національними мовами. Кожен клас отримає новорічні листівки з новорічними
привітаннями. Діти побачать, скількома мовами говорять в Європі.
Кожен
учень нашого класу виготовив по декілька листівок і написав привітання
українською. Сподіваємося, що зовсім скоро ми навчимося говорити різдвяне вітання
11 мовами.
Брати
участь у проектах eTwiining цікаво і
пізнавально. Сьогодні можемо підвести перші підсумки роботи над проектом «Postcards and Mapping» («Листівки і карти»).
Ми шукали на
карті країни – учасниці проекту, розфарбовували їхні прапори, обговорили сюжети
фотографій, що надсилатимуться, підписували листівки, не забули і про маленький
сюрприз для закордонних друзів.
Листи надіслано. Тепер будемо чекати на
відповіді із 12 шкіл Європи, щоб далі вивчати культуру різних народів.
середа, 6 листопада 2019 р.
ТЕМАТИЧНИЙ ІНТЕГРОВАНИЙ ДЕНЬ
галушки
У
кожній українській родині готують свої галушки
- неповторні, апетитні і ароматні. А для
нас, полтавців, це предмет гордості, адже саме наше місто вважають батьківщиною
галушок.
Тому
і вирішили інтегрований тематичний день присвятити галушці.
Ми
дізналися, як виникла галушка, розшифровували назви її родичів, описували, які
галушки готують вдома, готували питання
для інтерв’ю з шеф-кухарем шкільної їдальні, вираховували ціну різних порцій
цієї страви в кафе та довжину шляху до села Галушки на Сумщині, створювали
натюрморти у техніці колаж, читали про авторів пам’ятника галушці, а ще
дивувалися рекордам, які встановлені на щорічному фестивалі «Полтавська галушка». І наостанок сюрприз від батьків – смачні,
пухкенькі, з підливкою галушечки.
Окремі
слова хочеться сказати про мам і бабусь нашого класу. Упродовж двох тижнів вони
готували галушки і надсилали фотозвіт про свою роботу. Ми переконалися, що у
кожній родині в межах одного населеного пункту існує свій неповторний та
унікальний спосіб того, як готувати галушки по-полтавськи.
Підписатися на:
Дописи (Atom)